Wist je dat veel vrouwen in de zomervakantie een aantal voornemens maken.

Een daarvan is om het na de zomervakantie echt anders te gaan doen. Het vakantieleven bevalt je wel, die ontspannenheid van de zomermaanden. Geen verplichtingen. Tenzij je een georganiseerde rondreis hebt, dan moet je nou eenmaal op bepaalde tijden paraat staan, anders mis je de bus en kom je niet ver. Dat ontspannen gevoel, dat zou je het hele jaar wel willen voelen. Je neemt je dus ook voor om je niet meer over alles even druk te maken. Je bent van plan om dingetjes en gedoe wat meer van je af te laten glijden.

Minder stress dus. Tijdens de vakantie weet je zeker dat je het vol gaat houden, want dat gestress is toch niks. Je gaat jezelf belangrijker maken, jezelf meer op de eerste plek zetten en beter voor jezelf zorgen. Helaas blijkt in 9 van de 10 gevallen dat het toch niet gaat lukken. Vaak zit je binnen een paar weken al weer in de ratrace die je gewend bent te rennen.

 

En dus: fuck die goede voornemens. Want, zoals ze zo mooi zeggen: als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg. Een tegeltjeswijsheid die helaas wel waar is.

 

Als je niks gaat veranderen, dan blijf je die ratrace rennen. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar de verdeling van taken. Wanneer voer je al die bonnetjes in, in je boekhoudprogramma? Wanneer plan je een intake/kennismakingsgesprek in? Wanneer gun je je zelf wat minder taken op een dag zodat je wel je dingen doet, maar niet gestrest raakt?

 

Als vrouw ben je nou eenmaal onderhevig aan de wisselende fases van de maand. Je weet wanneer je ongesteld moet worden en dat je dan waarschijnlijk meer behoefte hebt aan (vaak slechter) eten. En als je ongesteld bent je lekker met een dekentje op de bank wil liggen of extra vroeg naar bed. Maar dat op een andere manier werken in deze periode ook beter voor je zou zijn, daar sta je niet bij stil. Of wel, maar doe je er niks mee. En je weet, als je doet wat je altijd deed…… En dus stress! En je had je nog zo voorgenomen om het deze keer echt niet zover te laten komen. Fuck die goede voornemens!