Vooral doorgaan!! Wellicht komt deze zin je bekend voor als je wat ouder bent en de soundmixshow keek.

Vooral doorgaan, dat is wat wij vrouwen vaak doen. Alle ballen hoog houden, deadlines halen en eventueel een gezin runnen. De ene dag gaat dat je beter af dan de andere dag. Heb je je wel eens afgevraagd waardoor dat komt? Waarschijnlijk niet want….. je gaat vooral door.

We leven in een maatschappij waarin wij vrouwen naar de mannelijke energie leven. We weten niet beter en doen dit gewoon. De mannelijke energie is er een van kracht, doelgericht en assertief. Nee, nu zeg ik niet dat vrouwen dat niet zijn of niet na mogen streven. Maar er is iets dat ons vrouwen uniek maakt en dat is de invloed van de cyclus.

Terwijl wij beïnvloed worden door de hormonale fase, kan de druk van buitenaf soms botsen met je natuurlijke cyclus.

Als je eenmaal de fases die je doorgaat herkent en toe gaat passen, dan kun je hiermee een goede balans creëren. Je zult merken dat je veel minder vaak het idee hebt dat je maar door moet gaan en meer het heft in eigen handen hebt.

Is het makkelijk om dit te leren herkennen? Nee, dat niet maar dat betekent niet dat het je niet kunt leren. Je kon ook niet in 1x fietsen. Je ging door, door met oefenen tot je het onder de knie had. Als jij gaat leren herkennen van jouw fases en je agenda hierop in gaat plannen, weet ik zeker dat jij niet meer het gevoel hebt dat je maar door móet gaan. Gun jezelf deze inzichten zodat jij niet het idee hebt dat je vaak aan het rennen en vliegen bent. Maar dat je vooral doorgaat, op jouw eigen persoonlijke tempo.